Skip to main content
 

Home  Agrarische werkzaamheden  mest en compost  groenvoorziening  Sloopwerk  Contact opnemen  Vacatures  nieuws   
Bietenteelt
Uienteelt
mest verspreiden
Granen/graszaadoogst
maaikorven
Loonbedrijf Groenewoud uit Nieuw-Vennep doet veel werk op het gebied van bieten zaaien - oogst.
Bieten rooien doen we al tientallen jaren en sinds kort zijn we ook gespecialiseerd in het zaaien van bieten.
Hierdoor kunnen wij op het gebied van bieten - zaaien / rooien en bij rijden met de Holmer overlaadwagen alles voor u betekenen.


Bieten zaaien

Wij beschikken over moderne machines. Het zaaien wordt gedaan met een in 2014 nieuw aangeschafte Kverneland Monopill SE 12 rijige elektrisch aangedreven zaaimachine. Deze machine is aangesloten op een Trimble GPS systeem waarmee de trekker automatisch stuurt en zorgt dat de zaaimachine geen overlap meer heeft en automatisch elementen aan en uit kan schakelen. Ook is het mogelijk in elke regel afzonderlijk de zaaiafstand in te stellen.

      


Bieten oogsten

Voor het oogsten van de bieten hebben wij een Holmer Terrados T3. Door een goede gewichtsverdeling en de brede banden in combinatie met hondengang kunnen wij de beschadiging van de bodem tot een minimum beperken.

Deze Holmer is uitgerust met de nieuwste technieken van nakopsystemen waarmee het blad geheel verwijderd kan worden zonder de biet te beschadigen. Ook nieuw op deze machine is dat alle rooielementen afzonderlijk in diepte versteld kunnen worden waardoor minder grond mee naar binnen wordt genomen met weinig grondtarra als resultaat.

        

Overlaadwagen

Sinds 2015 beschikt Loonbedrijf Groenewoud over een Holmer overlaadwagen voor de bietenoogst. Deze voormalige bietenrooier hebben wij eigenhandig omgebouwd tot een overlaadwagen.
Met deze overlaadwagen is het mogelijk om de bodem zo min mogelijk te beschadigen en een mooi vlak over te laten na het bietenrooien. Met de overlaadwagen kan je een mooie gelijkmatige hoge bietenhoop maken.